Дестинации
Австралия Австрия Аржентина Великобритания Виетнам Гърция Доминикана Дубай Израел Индия Исландия Испания Италия Кабо Верде Китай Корея Куба Мавриций Малдиви Мароко Мексико Мианмар Оман Португалия Сеишелски острови Сингапур Тайланд Танзания Чехия Шри Ланка Япония

Нова година 2020 в Шри Ланка

Самолет
 

София - Доха - Негомбо - Хабарана - Кандалама – Сигирия - Анурадхапура – Дамбула - Матале - Канди - Перадения – Гирагама - Коломбо - Доха - София

 

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВАЦИЯ
26.12.2019 2098.00 €  
9 дни/ 7 нощи
Настаняване в хотели 4* делукс със закуска и вечеря! Включена в цената пълна екскурзионна програма в 7 града! Време за плаж на брега на Индийски океан! Новогодишна вечеря включена в хотела в Канди! Посещение на чаена плантация и разходка на гърба на слон!

цена: от 2098.00 €

Програма
1 ДЕН / 26.12.2019: София– Доха

Среща на летище София, Терминал 2 в 10:20 ч. за полет София-Доха с редовен полет QR 228 на Qatar Airways в 12:25 ч. Кацане на летището в Доха в 18:15 ч. Излитане за Коломбо с полет QR 662 в 19:30 часа.
2 ДЕН / 27.12.2019: Коломбо – Негомбо/ Закуска и вечеря

Кацане на летище Бандаранайке в Коломбо, рано сутринта в 02:55 ч. Посрещане от представител на местния ни партньор и отпътуване към  хотел Goldi Sands 4* (на около 45 мин. от летището на Коломбо), разположен на прекрасен плаж на Индийския океан на западното крайбрежие на острова. Настаняване веднага при пристигане. Време за релакс.
Закуска. Свободен ден за плаж и Аюр веда СПА процедури. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН / 28.12.2019: Негомбо/ Закуска и вечеря

Закуска. Свободен ден за плаж и Аюр веда СПА процедури. Вечеря. Нощувка.
4 ДЕН / 29.12.2019: Негомбо-Хабарана с природен парк „Миннерия“-Кандалама/ Закуска и вечеря

Закуска. Отпътуване за Хабарана, град, намиращ се в северо-източната часта на острова, в близост е разположен природния парк „Миннерия“, разпростиращ се на 8800 хектара. Изкусително красива джунгла, убежище на дивите слонове, стада от елени, много птици, Минерия е магнит за любителите на дивата природа. Тук ще се насладите на сафари с джипове и наблюдение на най- голямото събиране на слонове в дивата природа, над 300 в дадени моменти на деня, когато бавно и полюшвайки се, милите гиганти се придвижват към покритите с растителност поля, за да си хапнат нежни тревички.
Следва разходка на специално седло на гърба на слона и да видите света от високо.
Отпътуване от Миннерия до Кандалама. Настаняване в хотел Amaya Lake 4* или подобен. Вечеря и нощувка .
5 ДЕН / 30.12.2019: Сигирия – Анурадхапура - Кандалама/ Закуска и вечеря

Закуска. Отпътуване за Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка – дом на „Крепостта в небето”, наречена още Лъвската скала, заради статуята на огромен лъв, който стои на входа на крепостта, извисяваща се отвесно на повече от 150 метра. С добре запазения си градски център от първото хилядолетие, с комбинацията от сгради и градини, пътеки, водни резервоари, съчетанието от симетрични и асиметрични елементи, използването на различни нива на хоризонтално и вертикално планиране, крепостта е красноречив пример за архитектурните традиции на Шри Ланка.  Предстои изкачване до древните руини по стръмна спираловидна стълба, която ще ви отведе до върха на платото, от където се разкриват чудни гледки, които ще предизвикат въображението ви.
Свободно време за обяд.

Отпътуване за Анурадхапура. Това място е най-изящното Шриланкийско бижу от културно-историческите забележителности на острова. Най-старата и най-значима столица на древната цивилизация Ланкан, със своите 113 краля и повече от 1300 години история е най-забележителния град от древността на Шри Ланка. Ще попаднете в древен град, доскоро скрит в зелената дреха на джунглата. Ще останете омагьосани от древните будистки ступи и манастири, които оживяват сред тълпи от поклонници. Пред всеки вход и в храмовете се срещат и хора, събиращи паричните дарения и четящи безкрайните мантри на ритуалите, а шарената тълпа криволичи по мокрите камъни с росни лотоси и китки в ръка, завързвайки ленти и шарени знамена пред статуите на Буда.
Връщане в Кандалама. Вечеря и нощувка.
6 ДЕН / 31.12.2019: Кандалама-Дамбула-Матале-Канди/ Закуска и вечеря

Закуска. Отпътуване за  Дамбула и разглеждане на скалния храм на Дамбула.
Мястото е известно с едноименния будистки скално-пещерен храм, построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, част от Световното и културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв. м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 130 статуи на Буда. Най-голямата от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м.
 
Свободно време за обяд.
 

На път за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди и попътно посещение на „Градината на подправките” в Матале. Тук ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им, а също така и как намират приложение в различни Аюр веда лечебни и козметични продукти. Разбира се, ще имате възможност и да си закупите от това богато разнообразие и ще научите как да ги използвате.
Пристигане в Канди - древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрити зад планини и джунгли, над 200 години Канди и Сингхалските крале давали успешен отпор на португалците, докато в 1815 г., градът капитулирал пред англичаните. В миналото името на Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Настаняване в хотел
Amaya Hills 4* или подобен. Нощувка.
 

НОВОГОДИШНА ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ
 
ЧЕСТИТА НОВА 2020 г. !
7 ДЕН / 01.01.2020: Канди- разходка в кралската ботаническа градина „Пераденя"/ Закуска и вечеря

Закуска. Разходка из Кралската ботаническа градина Пераденя, разположена на  147 акра площ. Началото е поставено в 14 в. и в миналото е любима градина за разходки  на Кралете на Гампола и Канди, а днес може да се видят повече от 5000 вида дървета, растения и храсти, включително някои редки и ендемични видове, представители на флората на тропическия климатичен пояс. Ще видите и 5 –те Палмови булеварда, като най-ранно засадения и най-висок е Кралския палмов булевард (1905 год.)
Ще бъдете впечатлени и от срещата с Lodoicea, растителен вид, известен като морски кокос, Коко де Мер или двойния кокосов орех.  Видът е ендемичен и идва от Сейшелските острови. Дървото расте над 30 м височина. Двудомно е, което означава, че мъжките и женски цветове са разположени на различни растения. Зрелият плод е 40-50 см в диаметър, тежи 15-30 кг, и съдържа най-голямото семе в света. 
Свободно време, за да се насладите на Аюр веда масажи и процедури. Вечеря и Нощувка.
8 ДЕН / 02.01.2020: Канди – Гирагама –Коломбо/ Закуска и вечеря

Закуска.
Преди отпътуването за Коломбо,
посещение на храма Далада Малигава, известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещеният зъб на Буда, който се съхранява в храма.
По пътя за Коломбо, посещение на чаена плантация и фабрика за преработка на чай в Гирагама. Ще имате удоволствието да проследите целия процес, от внимателното събиране на най-нежните листенца чай, през прецизната му обработка до Вашата вълнуваща чаша цейлонски чай, който ще дегустирате с бучка кокосова захар в устата, заедно с  вкусните традиционни чаени сладкиши.
 

Пристигане в Коломбо. Панорамна обиколка на забележителностите на града.
Пулсиращият метрополис Коломбо, разположен в западната част на островната държава е и турбината, която генерира 50% от БВП на страната. Коломбо е най-големият град в Шри Ланка и бивша административна столица и се намира в непосредствена близост до настоящата административна столица Шри Джаяварданапура Коте.  Благодарение на стратегическото местоположение на кръстопътя между важни морски търговски пътища, идващи от изток и запад, още преди 2000 години Коломбо е прочуто пристанище сред древните търговци. Градът придобива статута на столица, когато през 1815 г. островът е колонизиран от Британската империя. Коломбо запазва статута си и при обявяването на независимостта на нацията през 1948 година. През 1978 г., когато административните функции са били преместени в Шри Джаяварданапура Коте, Коломбо е обявен за търговска столица на Шри Ланка. Днес това е един забързан и оживен град, предлагащ пленяващото съчетание от модерен живот и колониална атмосфера, символизираща богатото минало на страната. Ще останете очаровани от пъстрата смесица на историческото наследство на града, в съчетание с пулсиращата модерност и урбанистичен пейзаж.
 
Вечеря в ресторант в Коломбо и трансфер до летище Бандаранайке за полет до Доха.
9 ДЕН / 03.01.2020: Коломбо –Доха-София

Полет за Доха на Qatar Airways QR 669 в 02:45 ч.  Кацане в Доха в 05:55 ч. Излитане от Доха за София в 06:55 ч. Пристигане в София в 11:25 ч на 03.01.2020 г.
Прикачен файл: 1332SRI LANKA_NEW_YEAR_2020.docx
КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!
 
 ПАКЕТНИ ЦЕНИ
На човек в двойна стая Единична стая Доп. легло
         2098 евро
          4103 лева
2499 евро
4888 лева
1965 евро
3843 лева
 

Полетно разписание с АК Qatar airways:
26.12 СОФИЯ 12:25 ДОХА 18:15
26.12 ДОХА 19:30 КОЛОМБО 02:55 на 27.12.
03.01 КОЛОМБО 02:45 ДОХА 05:50
03.01 ДОХА 06:55 СОФИЯ 11:25


ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 дни преди заминаването
 • Няма други визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Шри Ланка
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв. и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане
 • Използван транспорт: Самолет и автобус
  Забележки:
 • Офертата важи при минимум 14 туристи.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
 • Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с хотели от същата категоризация, идентични по качество;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 

Срокове за анулации и неустойки:
 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
 • между 45-ия и 20-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП
 • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 20.11.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №:19 570 1315 0000841600 на ЗАД „Армеец”

Цената включва:
 • Самолетен билет София-Доха Коломбо-Доха-София с АК Qatar airways с включен багаж до 30 кг;
 • Летищни такси;
 • 3 нощувки със закуски и вечери ( 2 нощувки + настаняване рано сутринта на 27.12) в плажен хотел в Негомбо в хотел Goldi Sands 4*или подобен;
 • 2 нощувка със закуска и вечеря в Кандалама в хотел Amaya Lake 4* или подобен;
 • 2 нощувка със закуски и вечери в Канди в хотел Amaya Hills 4* или подобен;
 • Транспорт с климатизиран туристически автубус по целия маршрут на програмата;
 • Сафари в природен парк Миннерия;
 • Посещение на Сигирия;
 • Разглеждане на скалните храмове в Дамбула;
 • Посещение на древната столица Анурадхапура;
 • Посещение на „Градината на подправките“ в Матале;
 • Новогодишна празнична вечеря;
 • Вход за Кралската ботаническа градина в „Пераденя“;
 • Посещение на чаена плантация в Гирагама;
 • Обзорна обиколка на Коломбо;
 • Вечеря, преди отпътуване в ресторант в Коломбо;
 • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;
 • Входни такси за посещаваните обекти по програмата;
 • Екскурзоводско обслужване от сертифицирани екскурзоводи на място, с превод на български;
 • Водач от България по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка за 10 000 евро в ЗАД Армеец;
 • Водач от агенцията по време на цялото пътуване.


Цената не включва:
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;
 • Виза за Шри Ланка – 70 лева (заплаща се предаврително от България, а се поставя на летището при пристигането в Коломбо);
 • бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскузовод и шофьори/– 30 EUR на човек за цялата програма


Условия за записване:
 • При записване се внася депозит от 1500 лева.
 • Пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване.


Необходими документи:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 
РЕЗЕРВИРАЙ

Оферта № 1332


Fortuna7 не може да носи отговорност за информация и цени за хотели, екскурзии и услуги, права върху снимки, получени от външни сайтове и други източници, несвързани с Fortuna7

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал