Дестинации
Аржентина Виетнам Доминикана Дубай Израел Индия Индонезия Иран Исландия Испания Китай Корея Куба Малдиви Мароко Мексико Оман Русия САЩ Северен Кипър Сеишелски острови Сингапур Тайланд Танзания Узбекистан Чехия Япония

Китай - от древното към модерното април 2020

Самолет
 

София – Доха - Шанхай - Сиян - Лоян - Пекин – Доха - София

 

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВАЦИЯ
16.04.2020 1588.00 €  
11 дни/ 8 нощи
16.04.2020 – 26.04.2020 г.

цена: от 1588.00 €

Програма
1 ДЕН / 16.04.2020 г./ СОФИЯ - ДОХА

Среща на летище София в 11:00 ч. за полет с АК „Qatar Airways” в 13.00 ч. Кацане в Доха в 17.50 ч.
2 ДЕН / 17.04.2020 г./ ДОХА - ШАНХАЙ / Вечеря

Полет от Доха в 02.40 и пристигане в Шанхай в 16.20 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Вечеря в местен ресторант, след което трансфер и настаняване в хотел Ramada Shanghai Wujiaochang 4*или подобен. Нощувка.
3 ДЕН / 18.04.2020 г. / ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

екскурзия до китайЗакуска. Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.
Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.
Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.
Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.
Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.
Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (55 евро/108 лева). Заявява се и се заплаща предварително от България.
4 ДЕН / 19.04.2020 г./ ШАНХАЙ - ДЖУДЖИЯОУДЖИЯО/ Закуска и вечеря

Закуска. Посещение на Джуджияоуджияо, който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града.
Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Градът е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Следобяд връщане в Шанхай и възможност за допълнителна екскурзия:
Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (55 евро/108 лева).
Вечеря и нощувка.
5 ДЕН / 20.04.2020 г./ ШАНХАЙ - СИЯН / Закуска и вечеря

екскурзия до китайРанна закуска.
Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 08:36 ч. Пристигане в Сиян в 14:32 ч.
Разглеждане на централната част на града, площада, добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и посещение на Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи. Вечеря в местен ресторант, след което настаняване в хотел Xian Skytel Hotel или подобен за нощувка.
6 ДЕН / 21.04.2020 г. / СИЯН / Закуска и вечеря

екскурзия до китайЗакуска. Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град и мюсюлманския квартал. Вечеря и нощувка.
7 ДЕН / 22.04.2020 г./ СИЯН - ЛОЯН / Закуска и вечеря

екскурзия до китайЗакуска.
Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 10:23 ч. Пристигане в Лоян в 11:47 ч.
Посещение с разглеждане на уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Вечеря в местен ресторант, след което настаняване и нощувка в хотел Luoyang Peony Hotel или подобен.
8 ДЕН / 23.04.2020 г./ ЛОЯН - ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска. Отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства с посещение на школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Манастирът е построен с императорски указ в края на V век и е разположен в свещената за даосите планина Суншан, близо до град Дънфън, недалече от древната китайска столица Лоян в провинция Хънан. Едно от най-важните занимания на послушниците в манастира е практикуването на медитация, наричана от тях „съзерцаване в стената“ , като метод за духовно и цялостно развитие и постигане на просветление. Да Мо намира, че поради дългото стоене в една и съща поза при всекидневните песнопения и молитви монасите са с твърде слабо тяло и затова измисля редица двигателни упражнения, да ги укрепи физически. Тези упражнения, съчетани със заимствуваните от древните китайски трактати, дават началото на шаолинския стил борба.
Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин в 14:47 ч. Пристигане в Пекин в 18:53 ч. Вечеря в местен ресторант, след което настаняване и нощувка в хотел Beijing Wuhuan Hotel или подобен.
9 ДЕН / 24.04.2020 г./ ПЕКИН / Закуска и вечеря

екскурзия до китайЗакуска.
Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста.  В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла.
Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска».
Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 60 евро/117 лева). Заявява се и се заплаща предварително от България. Вечеря и нощувка.
10 ДЕН / 25.04.2020 г./ ПЕКИН / Закуска и вечеря

екскурзия до китайЗакуска.
Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.
Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря в местен ресторант, след което трансфер до летището за полет с АК“Qatar Airways” за София през Доха в 01:50 ч. на 26.04.
11 ДЕН / 26.04.2020 г./ ПЕКИН - ДОХА

Кацане в Доха в 05:55ч. и полет за София в 06:50 ч. Пристигане в София в 12:00 ч.
 
Прикачен файл: 1515KITAI_PEKIN_LOAN_SIAN_SHANGHAI_16.04.2020.doc
ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
16.04.2020 г.
1 МЯСТО!
1588 Евро /
3106 Лева
   1875 Евро / 3667 Лева 1520 Евро / 2973 Лева
 
Полетно разписание:
16 Април QR228 София 13:00 – Доха 17:50
17 Април QR 870 Доха 02:40 - Шанхай 16:20
26 Април QR895 Пекин 01:50 – Доха 05:55ч 
26 Април QR227 Доха 06:50 – София 12:00
 

Условия и Забележки:
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.78 лв., като при увеличение на курса с над 5% фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 30 дни преди пътуването 
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване.
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с  други от същата категория, но идентични по качество;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 

Срокове за анулации и неустойки:
 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • при по-малко от 39 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети не по-късно от 16.03.2020 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.
 
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 

Забележка: При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1957013150000841600 на ЗАД „Армеец”

Цената включва:
 • самолетен билет с АК“ Qatar Airways” София - Доха - Шанхай; Пекин – Доха – София с включени летищни такси ;
 • 8 нощувки със закуски в хотели 4* - 3 н. в Шанхай ( Ramada Shanghai Wujiaochang 4*или подобен ), 2 н.в Сиян ( Xian Skytel Hotel или подобен ), 1н. в Лоян ( Luoyang Peony Hotel или подобен), 2 н. в Пекин ( Beijing Wuhuan Hotel или подобен ) ;
 • Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира;
 • Трансфер Шанхай - Сиян с влак стрела;
 • Трансфер Сиян - Лоян с влак стрела;
 • Трансфер Лоян - Пекин с влак стрела;
 • Климатизиран транспорт;
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата;
 • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;
 • Всички трансфери, упоменати в програмата;
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек;
 • Водач, който ще придружава групата през цялото време и ще превежда беседите на български език.


Цената не включва:
 • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 40 евро / 78 лв., заплащат се предварително в България.
 • Билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 60 евро/117 лв. на човек (при минумум 10 записани туриста). Заявява се и се заплаща предварително в България.
 • Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 55 евро/108 лв. на човек (при минимум 10 записани туриста). Заявява се и се заплаща предварително в България.
 • Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (55 евро/108 лева при минимум 10 записани туриста). Заявява се и се заплаща предварително в България.
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
 • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 142 лв. ).
 • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена.


Условия за записване:
 • При резервация се внася депозит в размер на 1500 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.


Необходими документи:
 • Необходими документи за издаване на групова туристическа виза за Китай:
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
 • Снимка паспортен формат във високо качество;
 • Попълнена апликация с лични данни и професия ( туроператора съдейства за попълването й );
 • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 142 лв.).

 
РЕЗЕРВИРАЙ

Оферта № 1515


Fortuna7 не може да носи отговорност за информация и цени за хотели, екскурзии и услуги, права върху снимки, получени от външни сайтове и други източници, несвързани с Fortuna7

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал