Дестинации
Аржентина Виетнам Доминикана Дубай Израел Индия Иран Испания Мавриций Мароко Мексико Русия Северен Кипър Сейшелски острови Сингапур Тайланд Чехия

Екскурзия до Китай - от космополитен Шанхай до вековната история на Пекин Есен 2019, икономичен вариант

Самолет
 

София - Доха - Шанхай – Жаоджияолу - Пекин - Доха - София

 

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВАЦИЯ
8 дни/ 5 нощи
15.11 – 22.11.2019 г.

цена: от 1198.00 €

Програма
1 ДЕН / 15.11.2019 г./ СОФИЯ - ДОХА

Полет от София с АК“Qatar Airways”  в 12.25 ч. Кацане в Доха в 18.15 ч.
 
 
2 ДЕН / 16.11.2019 г./ ДОХА - ШАНХАЙ / Вечеря

Полет от Доха в 01.05 ч. и кацане в Шанхай в 14.20 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. При възможност кратка разходка по известната Nanjing Road съпроводена с вечеря в местен ресторант, след което настаняване в хотел Friend Hotel Shanghai 4* или подобен. Нощувка /1/.
3 ДЕН / 17.11.2019 г./ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

екскурзия до пекинЦелодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Пaриж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.
Започваме обиколката си с
посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.
Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.
Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.
Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей ( the Bund ) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Пaриж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.
Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (45 евро/88 лева).
Вечеря и нощувка /2/.
4 ДЕН / 18.11.2019 г./ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря

екскурзия до пекинЗакуска.
Посещение на Zhujiajiao. Старинно и очарователно градче намиращо се в покрайнините на Шанхай, заобиколено от живописни канали. Градът е изграден от много старинни и живописни сгради, и е известно с множеството си сергии и различни видове прясна храна, която се приготвя на улицата. Тук може да опитате хрупкава свинска кожа, речни охлюви и различни видове супи. Следобяд завръщане в Шанхай.
Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (50 евро/98 лева).
Вечеря и нощувка /3/.
5 ДЕН / 19.11.2019 г./ ШАНХАЙ-ПЕКИН / Закуска и вечеря

Закуска.
Трансфер до ЖП гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин в 09:00 ч. Пристигане в столицата на Китай в 13:48 ч.
Разходка по най-известната и модерна улица на Пекин Wangfujing street, след което вечеря и настаняване в хотел Beijing Jinfeng Hotel 4* или подобен. Нощувка /4/.
6 ДЕН / 20.11.2019 г./ ПЕКИН / Закуска и вечеря

екскурзия до пекинЗакуска.
Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площад на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.
Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.

Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 60 евро/117 лв).
Вечеря и нощувка /5/.
7 ДЕН / 21.11.2019 г./ ПЕКИН / Закуска и вечеря

екскурзия до пекинЗакуска.
Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древността. 
Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фото-пауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г., след което посещение на чаена церемония. В края на нашата Китайска приказка ще посетим известната Пекинската зоологическа градина. Построена през 1906 г. от династията Цин. Площта й тогава е била само 10 хектара и върху тях е имало няколко скромни къщички на животни. Днес има редки китайски животни, като гигантска панда,  златна маймуна, червена панда, манджурски тигри, якове от Тибет, огромни морски костенурки, а също и отлична селекция от цял свят - индийски слонове, зебри, жирафи от Африка и още много други. Вечеря.
Около 21:00 ч. трансфер до летището за полет с АК “Qatar Airways” до Доха.
8 ДЕН / 22.11.2019 г./ ПЕКИН - ДОХА – СОФИЯ

Полет за Доха в 01:25 ч. Пристигане в Катарската столица в 05:35, след което полет за София в 06:55 ч. Кацане на летище София в 11:25 ч.
 
Прикачен файл: 130113011301KITAI_SHANGHAI_PEKIN_IKONOMICHEN VARIANT_15.11.2019.doc
ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
15.11 -22.11.2019 г. 1198 Евро /
2343 Лева
1348 Евро /
2637 Лева  
1180 Евро /
2308 Лева
 

Полетно разписание:
15.11 QR 228 София 12:25 - Доха 18:15 (продължителност на полета 4 ч. 50 мин.)
16.11 QR 870 Доха 01:05 – Шанхай 14:20 (продължителност на полета 8 ч. 15 мин.)
22.11 QR 895 Пекин 01:25 - Доха 05:35 (продължителност на полета 9 ч. 10 мин.)
22.11 QR 227 Доха 06:55 - София 11:25 (продължителност на полета 5 ч. 30 мин.)

Полетното разписание е в местно часово време.

Часова разлика по време на пътуването между:
София и Доха e +1 час
София и Шанхай. Пекин e +6 час


Допълнителна информация:
 • Информация за необходимите документи за издаване на групова туристическа виза за Китай ще намерите в края на офертата в раздел "Необходими документи"!
 • цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,73 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 

Срокове за анулации и неустойки:
 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 59 работни дни до 40 дни – 1200 лв
 • От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването
 В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 15.10.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 

Забележка: При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 18550 1315 0000 645 046 на ЗАД „Армеец”

Цената включва:
 • Самолетен билет с АК”Qatar Airways” София – Доха – Шанхай – Пекин - Доха – София с включени летищни такси;
 • 5 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* - 3 н. в Шанхай (Friend Hotel Shanghai или подобен ) 2 н. в Пекин ( Friends Hotel 4* или подобен );
 • Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира;
 • Трансфер Шанхай - Пекин с влака стрела;
 • Климатизиран транспорт;
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата;
 • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;
 • Всички трансфери, упоменати в програмата;
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек в ЗАД Армеец;
 • Водач, който ще придружава групата през цялото време.


Цената не включва:
 • бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България;
 • Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (45 евро/88 лева) (при минумум 10 записани туриста);
 • Билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 60 евро/117 лв . на човек (при минумум 10 записани туриста);
 • Посещение на акробатично шоу в Шанхай – 50 евро/ 98 лева на човек (при минумум 10 записани туриста);
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги;
 • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 70 USD на човек (около 120 лв.);
 • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването.


Условия за записване:
 • При резервация се внася депозит в размер на 1200 лв.
 • Доплащане 40 дни преди пътуването.


Необходими документи:
 • Необходими документи за издаване на групова туристическа виза за Китай:
 • международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
 • такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 70 USD на човек (около 120 лв).
 • За издаването на групова виза са необходими следните документи /най-късно при доплащането/:
 • сканирано цветно копие на паспорта в pdf формат /на всеки пътуващ отделно копие/
 • сканирана цветна снимка паспортен формат на БЯЛ ФОН без оттенъци (лицето трябва да е открито; да нямате очила; ако имате бретон, моля да бъде вдигнат така, че да не покрива челото; да не сте с бяла блуза) в jpeg формат
 • информация за заеманата длъжност /професия/ на всеки пътуващ

 
РЕЗЕРВИРАЙ

Оферта № 1301


Fortuna7 не може да носи отговорност за информация и цени за хотели, екскурзии и услуги, права върху снимки, получени от външни сайтове и други източници, несвързани с Fortuna7

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал