10.jpg10a.jpg11a.jpg12.jpg12a.jpg13a.jpg14.gif14a.jpg15.jpg15a.jpg16.jpg16a.jpg17.jpg17a.jpg18.jpg18a.jpg19.jpg19a.jpg1a.jpg2.png20.jpg20a.jpg21.png21a.jpg22.jpg22a.jpg23.gif23a.jpg24.jpg24a.jpg2a.jpg3.jpg3a.jpg4.jpg4a.jpg5.gif5a.jpg6.jpg6a.jpg7.jpg7a.jpg8.jpg8a.jpg9.jpg9a.jpg

Йордания и Божи гроб

Самолет
 

 

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВАЦИЯ
8 дни/ 7 нощи


цена: от 2048.00 лв

Програма
Прикачен файл: 1011_YORDANIA I BOJI GROB_23.11.2017.doc
1 Ден   София – Тел Авив - Нетания
Отпътуване от летище София в 16.00 ч с АК Bulgaria Air. Пристигане на летище Бен Гурион в 18.30ч. Трансфер и настаняване в хотел в Нетания. Вечеря. Нощувка /1/.
 
2 Ден   Нетания - Кесария – Джераш - Аман
екскурзия до божи гробОтпътуване  за Кесария - столица на Юдея по времето на римляните. Кратко разглеждане на акведукта с фотопауза. Отпътуване за Йордания: преминаване през граничен пункт Шейх Хюсеин. Посещение на най-добре запазеният римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса), основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно част от процъфтяващите и космополитни градове на Гръко-римския Декаполис: разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, Форумът с овална форма, Хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър, и много църкви от ранното Средновековие. Отпътуване за Аман. Пристигане в столицата на Хашимитското кралство Йордания. Панорамна обиколка с автобус. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /2/.
 
3 Ден  Аман – Бетания – Небо – Мадаба – Мъртво море

екскурзия до божи гробЗакуска.  Отпътуване за Бетания – посещение на мястото, където Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан. Заминаване за планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Светото Писание, Мойсей е погребан там. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Посещение на град Мадаба - известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Св.Георги”, известна със своята уникална подова мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Мъртво море. Настаняване в хотел. Време за кратък късен плаж. Вечеря. Нощувка /3/.
 
4 Ден  Мъртво море – Керак –Петра
екскурзия до божи гробЗакуска. Време за плаж. Отпътуване към Керак и посещение на Замъка на кръстоносците (двореца Керак), който е дълъг 220 м и широк 125 м в северната си част и 40 м в южния си край. В замъка ясно се различават два типа архитектура – грубата зидария на кръстоносците и меката обработка на варовик, използван в късните арабски здания. Замъкът, който виждаме днес в Керак, датира от XII в., като преди това служил като крепост още от библейски времена. Отпътуване към Петра. Настаняване в хотел в Петра. Вечеря.  Нощувка /4/.
 
5 Ден   Петра
екскурзия до божи гробЗакуска. Целодневно посещение на Петра - столицата на Набатейците. През 2007 година този обект е обявен за едно от Седемте нови чудеса на света.  Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те са били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание ни насочват към място наречено „Села“ („скалиста местност“ на еврейски), които почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт на древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Свободно време за обяд (по желание и срещу допълнително заплащане) или изкачване до Ал Деир, известен като „Манастира“ - още една от удивителните издълбани в камъка „сгради“. Достъпът до нея е по скална пътека, в края на която се открива величествената гледка към Манастира. Връщане в хотела. Вечеря. Възможност за посещение на Петра късно вечерта (по желание и срещу допълнително заплащане – около 30 щатски долара) -  едно вълшебно приключение, по време на което под светлината на свещи, при Съкровищницата малък камерен състав свири за посетителите си. Вечеря. Нощувка /5/.
 
6 Ден    Петра – Вади Рум – Акаба
екскурзия до божи гробЗакуска. Отпътуване за пустинята Вади Рум - едно удивително място, почти недокоснато от човешка ръка и където през времето ветровете са изваяли високи пясъчни „небостъргачи” , познати като „Долината на луната”.  Тук принц Фейсал бин Хюсейн и Лоурънс Арабски са установили щабовете си по време на арабското въстание срещу османците през Първата световна война. Следва двучасово Сафари с джипове (с допълнително заплащане - около 25 щатски долара, заплаща се на място). Това е едно невероятно преживяване сред розово-червените пясъчни дюни с посещение на Набатейския храм, датиращ от 14 в. преди Христа,  Изворът на Лоурънс – една защитена територия и масив, богат на растителни и животински видове, каньона Казали с тесни цепнатини в скалите с множество набатейски и гръцки надписи (има спиране за чай). За тези, които не участват в сафарито – има място за почивка до посетителския център на Вади Рум.   След сафарито отпътуване за Акаба – курорт на Червено море. Това е място известно в цял свят с отличните възможности за гмуркане. Градът има гледка към 4 държави – Йордания, Египет, Израел и Саудитска Арабия. Настаняване в хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка/6/.
 
7 Ден    Акаба – Ейлат - Витлеем
Закуска. Отпътуване за Израел през граничен пункт Арава. Попътно посещение на най-популярния израелски курорт Ейлат, на брега на Червено море. Отпътуване за Витлеем.  Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията често е наричан „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /7/.
 
8 Ден   Витлеем - Йерусалим – София

екскурзия до божи гробЗакуска. Отпътуване за Йерусалим. Туристическа програма в Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Продължаване към Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота. Следва храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Названието идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. След поклонението програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Трансфер до летище Бен Гурион. Отпътуване за България в 19.30ч.  Пристигане на летище София в 22.20ч.


 
 Цена:
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен Дете до 10.99 г. с 2‘ма възрастни
23.11.2017
на запитване
2048 лв. 2498 лв. 2048 лв. 1948 лв.
 
 
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
 • Margoa  hotel (Нетания) / или друг подобен
 • Al-Fanar Amman (Аман) / или друг подобен
 • Dead Sea Spa Hotel (Йордания) / или друг подобен
 • Edom Hotel Petra (Петра) / или друг подобен
 • Crystal Hotel  (Акаба) / или друг подобен
 • Paradise (Витлеем) / или друг подобен
 
ЗАБЕЛЕЖКА:
 • цената е валидна при група от минимум 30 плащащи туристи
 • транспорт – самолет и автобус
 • Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 21 дни, преди заминаване
 • посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
      
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1655013150000550232 на ЗАД „Армеец
 

Цената включва:
 • самолетен билет София – Тел Авив – София с АК България Еър
 • летищни такси - 150 евро (295 лева) към 01.04.2017
 • входно-изходни такси на границата с Йордания - 50 $
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3* (1 в Нетания, 1 в Аман, 1 на Мъртво море, 2 в Петра, 1 в Акаба, 1 във Витлеем)
 • трансфери по програмата
 • еднодневна екскурзия до древният град Петра
 • входна такса за древният град Петра
 • туристическа обиколка в Джераш и Аман
 • туристическа обиколка на Йерусалим
 • посещение на Витлеем, Кесария, река Йордан, Небо, Мадаба, Мъртво море, Керак, Акаба, Ейлат, Йерусалим
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс на ЗАД Армеец – 10 000 евро
 • местен екскурзовод на български/руски език
 • слушалки по време на беседите
 • водач от агенцията
 • свидетелство за хаджийство


Цената не включва:
 • разходи от личен характер
 • бакшиши за екскурзовод и шофьор - по 5 $ на ден (40 $)
 • Сафари с джипове на Вади Рум – около 25 щатски долара на човек


Условия за записване:
 • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел
 • СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
 • до 60 дни преди датата на заминаване – без неустойка,
 • от 59 до 30 дни – 600 лева;
 • от 29 дни до деня на пътуване – 100% неустойка.


Необходими документи:
 • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел

 
РЕЗЕРВИРАЙ

Оферта № 1011


Fortuna7 не може да носи отговорност за информация и цени за хотели, екскурзии и услуги, права върху снимки, получени от външни сайтове и други източници, несвързани с Fortuna7

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал