Дестинации
Австралия Австрия Аржентина Бразилия Виетнам Гърция Доминикана Дубай Израел Индия Ирландия Исландия Испания Италия Китай Колумбия Корея Куба Мавриций Малдиви Мароко Мексико Португалия Русия Сингапур Тайланд Танзания Франция ЮАР Япония

Обиколка на Япония-мистиката на самураите в модерния свят на технологиите

Самолет
 

ТОКИО – КАМАКУРА – ПЛАНИНАТА ФУДЖИ – ТАКАЯМА – ШИРАКАВА-ГО – КИОТО – НАРА - ОСАКА

 

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВАЦИЯ
10 дни/ 8 нощи


цена: от 3270.00 €

Програма
1 ДЕН / 09.10.2018 / София - Франкфурт

Излитане от София в 14:00 ч. с Lufthansa. Кацане в Германия в 15:20 ч. Кратък престой на летище Франкфурт. Излитане за Токио в 18:05 ч.
2 ДЕН / 10.10.2018 / Франкфурт - Токио

екскурзия до япония Кацане на летище Haneda, Токио в 12:15 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до центъра на Токио (около 0.30-1ч в зависимост от трафика).
След пристигане в града, ще имаме кратък тур на старата част на Токио.
Ще започнем обиколката с посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на храма. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства.
По пътя към хотела ще минем покрай Акихабара – кварталът с магазините за техника и Аниме кафенетата, както и най-богатия квартал Гинза с най-луксозните магазини и хотели в града.
Трансфер и настаняване в хотел
Monterey Hanzomon 3* или подобен. Нощувка /1/.
3 ДЕН / 11.10.2018 / Токио

екскурзия до японияЗакуска.
Днес ще направим полудневен тур на Токио с най-важните забележителности.
Първата ни спирка е парадната площадка пред Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на стария замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени.
След това ще се качим на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е и една от най-високите телевизионни кули в света.
Ще минем и през изкуствения остров Одайба с множеството бизнес сгради и шопинг центрове.
Връщане в хотела около обяд и свободно време за самостоятелно разглеждане на столицата според Вашите интереси.
Нощувка /2/.
4 ДЕН / 12.10.2018 Токио – Камакура - Токио (67км, около 0,50ч трансфер с автобус)

Закуска.  Днекскурзия до японияес ни предстои целодневна екскурзия до Камакура.
Камакура -  град, който се намира югозападно от Токио, в чийто  район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода 1185-1333г от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония.
Ще посетим храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара.
В центъра на града се намира най-големия храм в Камакура – Tsurugaoka Hachimangu, известен като едно от най-важните места за поклонение в Япония след новогодишните празници. Храмът е основан през 1063г от минамото Йорийоши и е преместен на мястото, на което се намира и днес през 1180г от Минамото Йоритомо – основателя и първия шогун на шогуната Камакура.
Свободно време за обяд в някой от ресторантите на пешеходната улица на града (невключен в цената).
Следва посещение на храма Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието. Храмът е разположен на върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към целия град, плажовете и океана. На върха в една от сградите на храмовия комплекс се намира и Библиотеката, която носи цялото знание на света в себе си. Смята се, че този, които успее да я завърти, ще го придобие...
Връщане в Токио. Нощувка /3/.
5 ДЕН / 13.10.2018 – Токио – планината Фуджи – Такаяма (около 530км, обща продължителност на пътуването около 5,50ч)

 (Багаекскурзия до японияжът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Киото, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 06:30ч. Моля да подготвите ръчен багаж за 1 нощувка в Такаяма).
 
Ранно отпътуване (закуската ще е в пакет) от хотела в Токио за планината Фуджи. След около 2 часа пътуване с автобус, ще направим фото пауза с най-високата планина в Япония и върха Фуджи (3776м). Планината е смятана за свещена. Всеки японец, поне веднъж в живота си, трябва да я изкачи, за да достигне до духовно извисяване.
Качване на влака Стрела до Нагоя. От Нагоя продължаваме към Такаяма с редовен влак.
Пристигане на ж.п. гарата в Такаяма късния следобед.
Трансфер до хотела в Такаяма. Вечеря в хотела (включена в цената).
Настаняване и нощувка /4/ в риокан (ще спим в японски тип стая - tatami)  
Takayama Ouan Hotel 3* или подобен.
6 ДЕН / 14.10.2018 Такаяма – Ширакава-го – Киото (около 325км, около 5ч с автобус)

Закусекскурзия до японияка.
Днес денят ни ще започне с посещение на сутрешния пазар и свободно време за пазаруване.
Продължаваме с посещение на старата част на града и добре запазените сгради от периода 1600-1868г, когато Такаяма е бил водещ занаятчийски и търговски център. Ще влезем в стара японска къща от времето на периода Едо, на една от най-известните фамилии занаятчии в Такаяма – Kusakabe. Ще надникнете в къщата, в която те успешно са развивали своя бизнес – лихварство.
Следва обяд (включен в цената) в района на една от най-старите улици в града Kamisannomachi.
Продължаваме деня с пътуване с автобус (около 50км) до типично японско планинско градче - Ogimachi, част от световното наследство на ЮНЕСКО в местността Shirakawa-go. Намира се високо в планината Хаку. В района има около 200 къщи, които са с над 250 годишна история. Характерната за тях архитектура - Gassho-zukuri са стръмните стигащи до земята покриви на къщите. Gassho-zukuri означава „посторени като ръце за молитва“) – т.е. имитират начина, по който будистките монаси са събирали ръцете си, за да произнесат молитва. Всъщност, тяхното предназначение е да издържат големите и силни снеговалежи през зимата. Обиколката започва от панорамната тераса над Ogimachi.
Трансфер с автобус до Киото (около 4ч).
Пристигане и настаняване в хотел
Tokyu Stay Kyoto Ryogaemachi-dori 3* или подобен  в Киото.  Нощувка /5/.
7 ДЕН / 15.10.2018 Киото

екскурзия до японияЗакуска.
Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото.
Започваме с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи ( Kinkakuji Temple ) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО.
Следва посещение на храма Sanju-san-gen-do или известен още като Храма на 1001 статуи на Буда, където ще видим в центъра статуя на богинята Канон – Богинята на милосърдието, а от двете й страни в редици по десет, дървени статуи в човешки размер на същата богиня, всички те разположени в дълга 120м храмова постойка.
Ще вземем участие в чаена церемония в Киото.
Свободно време за обяд (не е включен в цената).
Следобеда – свободно време и разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички.
Свободно време. Нощувка /6/ в Киото.
8 ДЕН / 16.10.2018 Киото - Нара - Осака (57км, около 0,50ч трансфер)

Зекскурзия до японияакуска.
Отпътуване за Осака, като по пътя ще спрем за разглеждане в Нара.
Нара е първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото.
Ще посетим храма Todaiji и Kasuga, разположени в Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дрожелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях.
Храмът Todaiji е построен през 752г и става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храма толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784г се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Ще посетим основната сграда на храма, където се вижда 15 метрова бронзова статуя на Буда. Важна атракция в храма е колоната в основата, на която има дупка – ако успеете  да минете през нея, ще получите просветление в слеващия си живот.
Около обяд се придвижваме към Осака.
Ще обядваме в местен ресторант (включен в цената).
След края на ексурзията, се придвижваме към хотел
Osaka Plaza Hotel 3* или подобен в Осака – настаняване и свободно време. Нощувка /7/.
9 ДЕН / 17.10.2018 Осака

екскурзия до японияЗакуска.
Полудневна обиколка на Осака, като ще започнем с разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти.
Следва посещение на замъка Осака – един от най-известните японски замъци. От последния етаж на замъка се открива страхотна гледка към града и парка на замъка.
Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building.
Следобеда свободно време.  Нощувка.
10 ДЕН / 18.10.2018 Осака – Франкфурт – София

Ранно отпътуване (закуската е в сух пакет) за летище Кансай за полет до Франкфурт в 10:05 ч.
Кацане в 15:00ч във Франкфурт. Прехвърляне на полет до София в 19:00ч и кацане в България в 22:10 ч.
Прикачен файл: 977JAPONIA_MISTIKATA NA SAMURAITE_09.10.2018.doc
ЦЕНИ
 
Пакет с включени летищни такси Човек в двойна стая Единично настаняване Трети възрастен в двойна стая
Стандартна цена 3270 евро / 6396лв 3550 евро / 6943лв 3255 евро / 6366лв


Разписание на полетите:
 • 09.10   СОФИЯ 14:00 ФРАНКФУРТ  15:20    
 • 09.10   ФРАНКФУРТ  18:05 ТОКИО 12:15   +1  (кацане на 10.10)               
 • 18.10   ОСАКА 10:05  ФРАНКФУРТ 15:00                        
 • 18.10   ФРАНКФУРТ  19:00 СОФИЯ 22:10     
 
Важна информация:
 • Цената е валидна при група от минимум 20 туриста.
 • Пътуването до Япония е безвизово и не са необходими специални ваксини.
 • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 21 дни преди заминаването. 
 • Доплащането става в срок до: 24.08.2018г.
 • Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване и депозит в размер на 1000 евро/ 2000 лева.
 • Плащането се извършва в брой или по банков път.
 • Цените са изготвени при курс 100¥=0,77 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

Анулации:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
 • до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;
 • от 59 дни до 31 дни-депозита;
 • от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор.
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1755013150000573705 на ЗАД „Армеец”
 

Цената включва:
 • Самолетен билет София-Франкфурт-Токио-Осака -Франкфурт-София с включени летищни такси и багаж до 20 кг на авиокомпания Lufthansa;
 • Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата;
 • 3 нощувки в Токио в Monterey Hanzomon 3* (или подобен);
 • 1 нощувка в риокан Такаяма в Takayama Ouan Hotel 3*(или подобен);
 • 2 нощувки в Киото в хотел Tokyu Stay Kyoto Ryogaemachi-dori 3* (или подобен);
 • 2 нощувка в Осака в хотел Osaka Plaza Hotel 3* (или подобен);
 • 8 закуски в хотелите Токио, Такаяма, Киото и Осака;
 • 2 обеда в Такаяма и Осака (японска кухня);
 • 1 вечеря в Такаяма (японска кухня);
 • Участие в чаена церемония в Киото;
 • Две полудневни панорамни обиколки на Токио;
 • Целодневна екскурзия до Камакура с автобус;
 • Фото пауза с върха Фуджи;
 • Полудневна обиколка на Такаяма (с включен обяд и вечеря);
 • Полудневна обиколка на област Shirakawa-go с градчето - Ogimachi с автобус
 • Целодневна обиколка на Киото;
 • Полудневна екскурзия до Нара с автобус;
 • Полудневна обиколка на Осака (с включен обяд);
 • Билет за влака стрела от Одавара до Нагоя (линия Hikari);
 • Билет за високоскоростния влак от Нагоя до Такаяма (линия Wideview-Hida);
 • Екскурзоводско обслужване на английски и превод на български от водача на групата;
 • Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Армеец;
 • Водач на групата от туроператора при минимум 20 човека;


Цената не включва:
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;
 • Лични разходи и напитки по време на храненията;


Необходими документи:
 • копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване

 
РЕЗЕРВИРАЙ

Оферта № 977


Fortuna7 не може да носи отговорност за информация и цени за хотели, екскурзии и услуги, права върху снимки, получени от външни сайтове и други източници, несвързани с Fortuna7

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал