Дестинации
Австрия Аржентина Великобритания Виетнам Гърция Доминикана Дубай Израел Индия Иран Ирландия Исландия Испания Италия Кабо Верде Китай Корея Куба Мавриций Малдиви Мароко Мексико Оман Русия Тайланд Танзания Франция Чехия Япония

Обиколка на Япония за цъфтежа на вишните - Пролет 2019 - жена за комбинация

Самолет
 

София - Истанбул - Токио – Камакура – Нико – Такаяма - Ширакава Го – Киото – Нара – Осака - Токио - Истанбул - София

 

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВАЦИЯ
31.03.2019 3448.00 €  
11 дни/ 8 нощи
Програмата ни за Япония традиционно включва посещение на страната в ПИК СЕЗОНА НА ЦЪФНАЛИТЕ ВИШНИ, затова не го пропускайте като възможност.

цена: от 3298.00 €

Програма
1 ДЕН / 31.03.2019 / София - Истанбул

Излитане от София в 21:40 ч. с Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летището.
 
2 ДЕН / 01.04.2019 / Истанбул - Токио

Излитане за Токио в 01:40 ч. Кацане на летище Narita, Токио в 19:10 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до центъра на Токио (около 1.3-2ч в зависимост от трафика). Настаняване в хотел Monterey Hanzomon 3* или подобен. Нощувка /1/.
 

 
3 ДЕН / 02.04.2019 / Токио Токио – Камакура - Токио (67км, около 0,50 ч трансфер с автобус)

екскурзия до япония за цъфтежа на вишните Закуска.  Днес ни предстои целодневна екскурзия до Камакура (включена в цената).
Камакура -  град, който се намира югозападно от Токио, в чийто  район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода 1185-1333г от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония.
Ще посетим храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара.
В центъра на града се намира най-големия храм в Камакура – Tsurugaoka Hachimangu, известен като едно от най-важните места за поклонение в Япония след новогодишните празници. Храмът е основан през 1063г от минамото Йорийоши и е преместен на мястото, на което се намира и днес през 1180г от Минамото Йоритомо – основателя и първия шогун на шогуната Камакура.
Свободно време за обяд в някой от ресторантите на пешеходната улица на града (невключен в цената).
Следва посещение на храма Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието. Храмът е разположен на върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към целия град, плажовете и океана. На върха в една от сградите на храмовия комплекс се намира и Библиотеката, която носи цялото знание на света в себе си. Смята се, че този, които успее да я завърти, ще го придобие..Връщане в Токио. Нощувка /2/.

 
4 ДЕН / 03.04.2019 Токио – Нико - Токио (около 150км, около 2 ч трансфер с автобус)

екскурзия до япония за цъфтежа на вишните Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (включена в цената).
Град Нико е известен с най-красиво декорираният храм в Япония - Тошуго, в който се намира и грабницата на  шогун Токугава Иеясу. Той е основател на шогуната Токугава през 1615г, който управлява страната до 1867г.
Обиколката на място ще започне с посещение на разположения сред гората храм Тошогу, където се намира и гробница на шогун Токугава Иеясу (тя не се посещава).  Пищно украсеният с позлатени дърворезби храмов комплекс е включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще видим и пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората.
Свободно време за обяд (срещу допълнително заплащане).
Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (разстоянието от Нико до Чузенджи е 30 км). Разходка в района и посещение на един от най-известните и впечатляващи водопади в Япония - водопада Кегон. Връщане в хотела в Токио. Нощувка /3/.
 

 
5 ДЕН / 04.04.2019 – Токио – Такаяма (около 530 км, обща продължителност на пътуването около 5,40 ч)

ексурзия до япония за цъфтежа на вишните  (Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Киото, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30 ч. Моля да подготвите ръчен багаж за 1 нощувка в Такаяма).
 Закуска.
Днес до обяд ще направим
полудневен тур на старата част на Токио (включен в цената) преди да заминем с влак до Такаяма.
Първата ни спирка е парадната площадка пред Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на стария замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени.
Ще започнем обиколката с посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на храма. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства.
По пътя към гарата на Токио ще минем покрай най-богатия квартал Гинза с най-луксозните магазини и хотели в града.
Отпътуване от гарата на Токио за Такаяма с прехвърляне в Нагоя. Качване на влака Стрела до Нагоя. От Нагоя продължаваме към Такаяма с редовен влак.
Пристигане на ж.п. гарата в Такаяма късния следобед.
Трансфер до хотела в Такаяма. Вечеря в хотела (включена в цената)
Настаняване и нощувка /4/ в риокан (ще спим в японски тип стая - tatami)  
Okuhida Garden Hotel Yakedake 3* или подобен.
 
 

 
6 ДЕН / 05.04.2019 Такаяма – Ширакава-го – Киото (около 325 км, около 5 ч с автобус)

екскурзия до япония за цъфтежа на вишните Закуска. Днес денят ни ще започне с посещение на сутрешния пазар (включено в цената) и свободно време за пазаруване и разходка по една от най-старите улици в града Kamisannomachi.
Ще обядваме в местен ресторант (включен в цената) и продължаваме деня с пътуване с автобус (около 50км) до типичното японско планинско градче - Ogimachi, част от световното наследство на ЮНЕСКО в местността Shirakawa-go, което ще посетим. Намира се високо в планината Хаку. В района има около 200 къщи, които са с над 250 годишна история. Характерната за тях архитектура - Gassho-zukuri са стръмните стигащи до земята покриви на къщите. Gassho-zukuri означава „посторени като ръце за молитва“) – т.е. имитират начина, по който будистките монаси са събирали ръцете си, за да произнесат молитва. Всъщност, тяхното предназначение е да издържат големите и силни снеговалежи през зимата.
Трансфер с автобус до Киото (около 4ч).
Пристигане и настаняване в хотел
Gimmond Kyoto 3* или подобен  в Киото.  Нощувка /5/.
 
7 ДЕН / 06.04.2019 Киото – Осака (57 км, около 0,50 ч трансфер)

екскурзия до япония за цъфтежа на вишнитеЗакуска. Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото (включена в цената).
Започваме с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО.
Следва посещение на храма Sanju-san-gen-do или известен още като Храма на 1001 статуи на Буда, където ще видим в центъра статуя на богинята Канон – Богинята на милосърдието, а от двете й страни в редици по десет, дървени статуи в човешки размер на същата богиня, всички те разположени в дълга 120м храмова постойка.
Ще вземем участие в чаена церемония в Киото.
Свободно време за обяд (не е включен в цената).
Следобеда – свободно време и разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички.
Трансфер до Осака. Настаняване в хотел
Osaka Tokyu REI Hotel 3* или подобен. Нощувка /6/.  
 

 
8 ДЕН / 07.04.2019 Осака - Нара - Осака (30 км, около 0,40 ч трансфер)

екскурзия до япония за цъвтежа на вишните Закуска. Отпътуване за Осака, като по пътя ще спрем за разглеждане в Нара и ще направим разгледаме храма Todaiji, разположен в парка с елените (включено в цената).
Нара е първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото.
Ще посетим храма Todaiji, разположен в Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дрожелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях.
Храмът Todaiji е построен през 752г и става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храма толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784г се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Ще посетим основната сграда на храма, където се вижда 15 метрова бронзова статуя на Буда. Важна атракция в храма е колоната в основата, на която има дупка – ако успеете  да минете през нея, ще получите просветление в слеващия си живот.
Около обяд се придвижваме към Осака.
Ще обядваме един от най-вкусните местни специалитети okonomiyaki (зелев омлет с морски дарове) в местен ресторант (включен в цената).
Следва
посещение на замъка Осака – един от най-известните японски замъци. От последния етаж на замъка се открива страхотна гледка към града и парка на замъка.
Продължаваме към най-високата сграда в града –
Umeda Sky Building.
Връщане в хотела и свободно време. Нощувка /7/.
 

 
9 ДЕН / 08.04.2019 Осака – Токио (около 500 км, около 2,30 ч)

(Багажът ще бъде транспортиран отделно в същото време, направо до хотела в Токио, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 07:30 ч.).
Закуска.
Свободно време в Осака преди отпътуване за Токио с Влака Стрела Nozomi.
Ще имате възможност да се разходите за последно по улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти.
Отпътуване за Токио с Влака стрела (включено в цената), пристигане в Токио и трансфер до хотел хотел
Monterey Hanzomon 3* или подобен. Нощувка /8/.
 

 
10 ДЕН / 09.04.2019 Токио – Истанбул

Закуска. Свободно време в японската столица до трансфера за летището за полет до Истанбул в 21:25ч.
Ето няколко идеи как да прекарате този последен ден в столицата: може да отидете до изкуствения остров Одайба, от където се открива прекрасна панорамна гледка към централната част на Токио, да пазарувате в района на Шинджуко и главната му улица осеяна с магазини -  Harajuku, да се качите на кулата Tokyo tower, за да погледнете града от нейните 333м, да посетите „електронния квартал“ Акихабара с многобройните Anime кафенета, или да отидете до едно от най-натоварените кръстовища – Shibuya, където можете да видите статуята на кучето Хачико.
 

 
11 ДЕН / 10.04.2019 Истанбул – София

Кацане в 03:35 ч в Истанбул. Прехвърляне на полет до София в 07:45 ч и кацане в България в 09:05 ч.
 
Прикачен файл: 1174JAPONIA_MISTIKATA NA SAMURAITE_31.03.2019.doc
ЦЕНИ:
  ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ ПО ПРОГРАМАТА
 
Пакет с включени летищни такси Човек в двойна стая Единично настаняване Трети възрастен в двойна стая
Стандартна цена след 16.12.2018
изчерпани места!
3448 евро/
6744 лв
3769 евро/
7371 лв
3448 евро/
6744 лв
 

Анулации:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
 • до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;
 • от 59 дни до 31 дни-депозита;
 • от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор.
 
Разписание на полетите:
31.03 СОФИЯ 21:40 ИСТАНБУЛ 23:05
01.04 ИСТАНБУЛ 01:40 ТОКИО 19:10
09.04 ТОКИО 21:25 ИСТАНБУЛ 03:35 + 1 (кацане на 10.04)
10.04 ИСТАНБУЛ 07:45 СОФИЯ 09:05
 
 
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 

Срокове за анулации и неустойки:
 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
 • между 45-ия и 20-ия ден се удържат 70% от стойността на ТП;
 • при по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 
 
В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 31.01.2019 г., като се задължава да заплати на

ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.
 
Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Япония.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.
 

Важна информация:
 • Цената е валидна при група от минимум 18 туриста.
 • Пътуването до Япония е безвизово и не са необходими специални ваксини.
 • Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 21 дни преди заминаването. 
 • Доплащането става в срок до: 15.02.2019г.
 • Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване и депозит в размер на 1000 евро/ 2000 лева.
 • Плащането се извършва в брой или по банков път.
 • Цените са изготвени при курс 100¥=0,76 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма,
с полица №:18 550 1315 0000645046  на ЗАД „Армеец”

Цената включва:
 • Самолетен билет София-Истанбул-Токио-Истанбул-София с включени
 • летищни такси и багаж до 40 кг на авиокомпания Turkish airlines;
 • Трансфери летище-хотел-летище както е описано в програмата;
 • 4 нощувки в Токио в Monterey Hanzomon 3* (или подобен);
 • 1 нощувка в риокан Такаяма в Okuhida Garden Hotel Yakedake 3*(или
 • подобен);
 • 1 нощувки в Киото в хотел Gimmond Kyoto 3* (или подобен);
 • 2 нощувка в Осака в хотел Osaka Tokyu REI Hotel 3* (или подобен);
 • 8 закуски в хотелите Токио, Такаяма, Киото и Осака;
 • 2 обеда в Такаяма и Осака (японска кухня);
 • 1 вечеря в хотела в Такаяма (японска кухня);
 • Участие в чаена церемония в Киото;
 • Панорамна полудневна обиколка на Токио;
 • Целодневна екскурзия до Камакура с автобус;
 • Целодневна екскурзия до Нико с автобус;
 • Посещение на сутрешния пазар на Такаяма (с включен обяд);
 • Полудневна обиколка на област Shirakawa-go с градчето - Ogimachi
 • с автобус;
 • Целодневна обиколка на Киото;
 • Полудневна екскурзия до Нара с автобус;
 • Полудневна обиколка на Осака (с включен обяд);
 • Билет за влака стрела от Одавара до Нагоя (линия Nozomi);
 • Билет за високоскоростния влак от Нагоя до Такаяма (линия Hida);
 • Билет за влака стрела от Осака до Токио (линия Nozomi);
 • Екскурзоводско обслужване и превод на български от водача на
 • групата;
 • Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК Армеец;
 • Водач на групата от туроператора при минимум 18 човека;


Цената не включва:
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по
 • неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване
 • в офиса на туроператора;
 • Лични разходи и напитки по време на храненията;

 
РЕЗЕРВИРАЙ

Оферта № 1174


Fortuna7 не може да носи отговорност за информация и цени за хотели, екскурзии и услуги, права върху снимки, получени от външни сайтове и други източници, несвързани с Fortuna7

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал